KookJij

Appel-speculaassouffleetjes

Een heerlijk appel-speculaassouffleetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vitamientje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-speculaassouffleetjes te bereiden

- Boen de citroen schoon en rasp van één helft van schil fijn. Pers de andere helft van citroen uit.
- Schil de appels snijd ze in stukjes.
- Laat in een pan met een dikke bodem de appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken.
- Roer de citroensap erdoor laat de moes afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Klop in een vetvrije kom de eiwit met mespunt zout met de mixer tot pieken.
- Klop in een andere kom de eieren en de basterdsuiker met mixer tot een schuimige massa.
- Spatel het bakmeel en de maïzena er luchtig door.
- Schep de appelmoes, speculaas en het eiwitschuim luchtig door het meelmengsel.
Verdeel het soufflébeslag over vormpjes en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vormpjes in het midden van de oven en bak de souffleetjes 25-30 min. tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
LET OP: Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Layla

Layla zegt:
De soufflevormpjes worden tot de rand gevuld, ze komen wel omhoog tijdens het bakken, maar niet zoveel als muffins. :)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Layla,
Bedankt voor dit recept. Al jaren eet ik elke dag een appel na lunch tegelijk met een paar van die lekkere brosse speculaasjes van De Ruiter,die we hier in Canada kunnen kopen. Zelfs onze kinderen en kleinkinderen eten die nu ook zo.
Tot hoe ver vul je die vormpjes? Want die zullen wel rijzen. Volgens de foto lijken ze op muffins. Wat een idee zeg.