Recept
« Terug naar recepten
Appel - Tiramisu met Walnoot Pesto
PT180M
Appel - Tiramisu met Walnoot Pesto
Een heerlijk appel - tiramisu met walnoot pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel - Tiramisu met Walnoot Pesto te bereiden
1-De Appelen schoonmaken en schillen, in schijfjes snijden, tesamen met de wijn of appelsap kaneelstokje en vanillesuiker in een pan in 5 min gaar koken.Van het vuur nemen en koud laten worden.
2-Poedersuiker in een pan karameliseren de walnoten erbij en eventjes opwarmen.Dit mengsel op pergament papier laten afkoelen.
3-De room opslagen, de karemliseerte Walnooten in een vijzel tesamen met 1/2 eetl kaneel kleinstampen.
In een schotel de mascarpone met de Walnoot pesto mengen en voorzichtig de room erbij.
4-Een rechthoekige vorm met een beetje Mascarpone creme vullen, dan een laagje lange vingers met een beetje kookvocht besprenkelen, dan een laagje appelen.
Vervolgens de mascarpone deze procedure herhalen. Eindigen met mascarpone creme.Afgedekt twee uur in de koelkast stellen.
5-Voor het opdienen met een beetje kaneel versieren.
2-Poedersuiker in een pan karameliseren de walnoten erbij en eventjes opwarmen.Dit mengsel op pergament papier laten afkoelen.
3-De room opslagen, de karemliseerte Walnooten in een vijzel tesamen met 1/2 eetl kaneel kleinstampen.
In een schotel de mascarpone met de Walnoot pesto mengen en voorzichtig de room erbij.
4-Een rechthoekige vorm met een beetje Mascarpone creme vullen, dan een laagje lange vingers met een beetje kookvocht besprenkelen, dan een laagje appelen.
Vervolgens de mascarpone deze procedure herhalen. Eindigen met mascarpone creme.Afgedekt twee uur in de koelkast stellen.
5-Voor het opdienen met een beetje kaneel versieren.