Recept
« Terug naar recepten
Appelbeignets
PT30M
Appelbeignets
Een heerlijk appelbeignets recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
85 kCal energie
1 Gram eiwit
5 Gram vet
9 Gram koolhydraten
1 Gram eiwit
5 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 12 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbeignets te bereiden
Zeef de bloem boven een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in.
Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
Schep ze voorzichtig door het beslag.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken.
Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan.
Frituur in porties in 5 minuten goudbruin.
Keer halverwege.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveer warm, lauw of koud.
Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in.
Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
Schep ze voorzichtig door het beslag.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken.
Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan.
Frituur in porties in 5 minuten goudbruin.
Keer halverwege.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveer warm, lauw of koud.