KookJij

Appelclafoutis met advocaatsaus

Een heerlijk appelclafoutis met advocaatsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelclafoutis met advocaatsaus te bereiden

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Smelt de boter en bak hierin de appelpartjes lichtbruin.
Voeg calvados, suiker, rozijnen en kaneel toe. Laat het appel-rozijnen-mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal (20 x 20 cm) of een springvorm Ø 22 cm in.
Zeef de bloem. Voeg zout, vanillesuiker, poedersuiker en eieren toe. Klop dit tot een dik beslag.
Schep de appelpartjes en rozijnen uit de pan en leg ze in de ovenschaal.
Vul het appelvocht aan met melk tot 2 dl. Roer het door bet beslag en schenk dit in de vorm.
Bak de clafoutis in het midden van de oven in 25 à 30 minuten goudbruin.
Meng voor de saus de slagroom met de koffieroom, advocaat en basterdsuiker. Klop dit mengsel lobbig.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Strooi ze over de clafoutis en presenteer de advocaatsaus erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst