KookJij

Appel(gemaks)taart

Een heerlijk appel(gemaks)taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel(gemaks)taart te bereiden

Oven verhitten 190°C (conventioneel) of 175°C (hetelucht), springvorm 24 cm Ø invetten.

De appels schillen. Klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Alle ingrediënten (behalve de appel) bij elkaar voegen en goed mengen (eventueel met mixer), zodat je een vloeibaar beslag krijgt. De appelschijfjes toevoegen en deze mengen met het beslag. In de springvorm scheppen. 30 minuten in de voorverwarmde oven zetten. Afdekken met aluminium folie en nog eens 15 minuten in de oven plaatsen. Bij einde baktijd de oven uitzetten en de taart, zonder de folie in de oven laten staan. Na half uurtje er uit halen. Op een bord storten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst