Recept
« Terug naar recepten
Appel(gemaks)taart
PT60M
Appel(gemaks)taart
Een heerlijk appel(gemaks)taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel(gemaks)taart te bereiden
Oven verhitten 190°C (conventioneel) of 175°C (hetelucht), springvorm 24 cm Ø invetten.
De appels schillen. Klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Alle ingrediënten (behalve de appel) bij elkaar voegen en goed mengen (eventueel met mixer), zodat je een vloeibaar beslag krijgt. De appelschijfjes toevoegen en deze mengen met het beslag. In de springvorm scheppen. 30 minuten in de voorverwarmde oven zetten. Afdekken met aluminium folie en nog eens 15 minuten in de oven plaatsen. Bij einde baktijd de oven uitzetten en de taart, zonder de folie in de oven laten staan. Na half uurtje er uit halen. Op een bord storten.
De appels schillen. Klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Alle ingrediënten (behalve de appel) bij elkaar voegen en goed mengen (eventueel met mixer), zodat je een vloeibaar beslag krijgt. De appelschijfjes toevoegen en deze mengen met het beslag. In de springvorm scheppen. 30 minuten in de voorverwarmde oven zetten. Afdekken met aluminium folie en nog eens 15 minuten in de oven plaatsen. Bij einde baktijd de oven uitzetten en de taart, zonder de folie in de oven laten staan. Na half uurtje er uit halen. Op een bord storten.