KookJij

Appelkuimeltoetje

Een heerlijk appelkuimeltoetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: appelkruimeltoetje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelkuimeltoetje te bereiden

- oven voorverwarmen op 200 °C
- schil de appels
- verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes
- voeg er kaneel en basterdsuiker bij
- verdeel de appelstukkjes over de bodem van de ovenschaal
- doe in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en een mespunt zout
- meng dit door elkaar
- snijd boter in stukken en meng dit door het bloemmengsel
- maak er kruimeldeeg van
- strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes
- zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak dit in 30 minuten af

Eet smakelijk !!!

Mijn kookverhaal (robin lehmann)

Ik heb dit recept op school gemaakt en ga het binnekort ook thuis maken. Laat een reactie achter wat je ervan vond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robintje1919

robintje1919 zegt:
ja ik ga is kijken met ijs en inderdaad het best zoet maar ik vind het heerlijk ik doe dan ook bijna meer limo dan water in een klas :p
corticobulbair

corticobulbair zegt:
Oh, dit toetje maak ik al jaren, niet te vaak natuurlijk, het moet een traktatie blijven. Vooral lekker als het buiten héél erg koud is! Heerlijk!
wvlug

wvlug zegt:
Lekker, maak het niet te zoet.
Met gedroogde cranberrys er door ook lekker en warme vanille saus ipv ijs ook erg lekker:?
wv

wv zegt:
Met vanille saus ook erg lekker, gedroogde cranberrys er door maakt het ook fris/zoet/zuur.
Vooral niet te zoet maken.
Ga het uit proberen.
Assy

Assy zegt:
Zit er super uit - staat al bij mijn favorieten;)
slaatje

slaatje zegt:
Dit ga ik proberen, lijkt me met ijs inderdaad een heerlijke combinatie.
Groetjes Gerda ;):p
wouros

wouros zegt:
150 gr.suiker,(licht-bruine basterd)is meer dan genoeg.Wordt anders mierzoet.Lekker is ook citroenrasp en citroen-sap over de appels, (geen extra suiker)en een handje rozijnen. 180°C = warm genoeg ± 45 min. Heerlijk met bolletje vanille-ijs.
Tip: zet boter ± 30 sec. in magnetron, dan kun je de ingrediënten er zo doorroeren.
robintje1919

robintje1919 zegt:
Laat een reactie achter wat je ervan vond;)