Recept
« Terug naar recepten
Appelmoesvariant
PT30M
Appelmoesvariant
Een heerlijk appelmoesvariant recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bums
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoesvariant te bereiden
Appels klokhuis eruit, schillen en in schijfjes (blokjes) snijden.
Bereidingswijze
Smelt de boter en laat daarin de suiker lichtbruin carameliseren. Doe de appels erbij en laat heel langzaam gaar stoven (alleen als het te droog wordt de deksel op de pan!). Op het einde de calvados eroverheen verdelen, de room erbij en net zolang roeren tot een mooie gladde moes ontstaat. Proeven en met suiker, zout en versgemalen peper op smaak brengen.
Bereidingswijze
Smelt de boter en laat daarin de suiker lichtbruin carameliseren. Doe de appels erbij en laat heel langzaam gaar stoven (alleen als het te droog wordt de deksel op de pan!). Op het einde de calvados eroverheen verdelen, de room erbij en net zolang roeren tot een mooie gladde moes ontstaat. Proeven en met suiker, zout en versgemalen peper op smaak brengen.