Recept
« Terug naar recepten
Appelmuffins
PT55M
Appelmuffins
Een heerlijk appelmuffins recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
voor 6 grote muffins personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Muffins: recepten van meesterkoks (Le Cordon Bleu)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmuffins te bereiden
1. De oven voorverwarmen op 200 °C. Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) of 6 losse bakvormpjes invetten met gesmolten boter of olie (of gebruik papieren muffinvormpjes). Bakmeel, bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en suiker in een grote kom zeven en een kuiltje in het midden maken.
2. De boter en honing in een steelpannetje op laag vuur smelten; blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Van het vuur halen. De eieren en de melkin een kommetje loskloppen.
3. Het botermengsel, het eiermengsel en de stukjes appel in het kuiltje bij de droge ingrediënten doen. Met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Niet te lang roeren – het beslag moet iets klonterig zijn.
4. Het mengsel in de muffinvorm scheppen; elk vormpje voor ca. driekwart vullen. Bestrooien met het mengsel van de extra kaneel en suiker. 20-25 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffins prikt, er schoon uitkomt. De muffins 10 minuten in de bakvorm laten zitten voor u ze op een rooster legt om af te koelen.
2. De boter en honing in een steelpannetje op laag vuur smelten; blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Van het vuur halen. De eieren en de melkin een kommetje loskloppen.
3. Het botermengsel, het eiermengsel en de stukjes appel in het kuiltje bij de droge ingrediënten doen. Met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Niet te lang roeren – het beslag moet iets klonterig zijn.
4. Het mengsel in de muffinvorm scheppen; elk vormpje voor ca. driekwart vullen. Bestrooien met het mengsel van de extra kaneel en suiker. 20-25 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffins prikt, er schoon uitkomt. De muffins 10 minuten in de bakvorm laten zitten voor u ze op een rooster legt om af te koelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne (rozenmeisje) zegt:
lola zegt: