Dit gerecht heb ik al bijna 30 jaar en het is nog altijd een groot succes. Alle vrienden en familieleden hebben het overgenomen.
Het is zeer makkelijk aan te passen voor minder personen. De opgegeven hoeveelheden hoef je niet zo strikt na te volgen. Ik maak het vaak voor ons tweeën.
Recept
« Terug naar recepten
Appels en pruimen uit de oven
PT20M
Appels en pruimen uit de oven
Een heerlijk appels en pruimen uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
uit een oud Frans kookboek (nu stukgelezen en met tape bij elkaar gehouden))
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appels en pruimen uit de oven te bereiden
Oven op 200°C.
De pijnboompitten heel licht roosteren in een droge koekenpan.
De appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
De appelpartjes het liefst even dik of anders de zeer dikke parten weer in tweeën snijden.
De appels op de bodem van de ovenschaal verdelen, dakpansgewijs is het mooist. Citroensap over de appelpartjes schenken. Hier en daar een pruim op de appels leggen.
De pijnboompitten erover strooien.
De suiker mengen met een beetje kaneelpoeder( naar smaak) en de gemberpoeder.
Dit mengsel over het geheel strooien en de boter in vlokjes erop. Schuif de schaal in de oven voor 15 à 20 minuten afhankelijk van de dikte van de appelpartjes.
Wat af laten koelen tot lauwwarm.
Apart erbij serveren: slagroom kloppen met een beetje suiker en 1 tl kaneel.
De pijnboompitten heel licht roosteren in een droge koekenpan.
De appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
De appelpartjes het liefst even dik of anders de zeer dikke parten weer in tweeën snijden.
De appels op de bodem van de ovenschaal verdelen, dakpansgewijs is het mooist. Citroensap over de appelpartjes schenken. Hier en daar een pruim op de appels leggen.
De pijnboompitten erover strooien.
De suiker mengen met een beetje kaneelpoeder( naar smaak) en de gemberpoeder.
Dit mengsel over het geheel strooien en de boter in vlokjes erop. Schuif de schaal in de oven voor 15 à 20 minuten afhankelijk van de dikte van de appelpartjes.
Wat af laten koelen tot lauwwarm.
Apart erbij serveren: slagroom kloppen met een beetje suiker en 1 tl kaneel.
mia7 zegt: