Recept
« Terug naar recepten
Appels gevuld met geitenkaas en prei
PT60M
Appels gevuld met geitenkaas en prei
Een heerlijk appels gevuld met geitenkaas en prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Susan Hermann Loomis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appels gevuld met geitenkaas en prei te bereiden
Verwarm de oven voor op 200˚C/gasoven op 6.
Zet de appels in de braadslee of ovenschaal en giet er de wijn omheen.
Leg het laurierblad in de wijn.
Bestrooi de binnenkant met een beetje zout.
Bak in ½ eetlepel van de boter de stukjes prei in de pan met zware bodem.
Roer de prei om en schud de pan tot de prei glazig begint te worden.
Voeg ½ eetl.van het water toe, roer en leg het deksel op de pan.
Laat de prei ± 8 min. sudderen.
Voeg nog wat water tor als dat nodig is om te voorkomen dat de prei aanzet.
Doe de gare stukjes prei over in een mengkom.
Doe er de geitenkaas en de crème fraîche bij en roer tot alle ingrediënten grondig gemengd zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vul de appels elk met een gelijke hoeveelheid geitenkaas- en preimengsel.
Druk de vulling in de holte en maak een bergje bovenop.
Leg op elke appel een kwart van de resterende boter.
Bak de appels ± 45 min. in het midden van de oven, tot de appels gaar zijn en de geitenkaas bovenop goudbruin is.
Haal de schaal uit de oven en zet deappels op 2 warme borden.
Garneer ze met de peterselie en dien ze onmiddellijk op.
Zet de appels in de braadslee of ovenschaal en giet er de wijn omheen.
Leg het laurierblad in de wijn.
Bestrooi de binnenkant met een beetje zout.
Bak in ½ eetlepel van de boter de stukjes prei in de pan met zware bodem.
Roer de prei om en schud de pan tot de prei glazig begint te worden.
Voeg ½ eetl.van het water toe, roer en leg het deksel op de pan.
Laat de prei ± 8 min. sudderen.
Voeg nog wat water tor als dat nodig is om te voorkomen dat de prei aanzet.
Doe de gare stukjes prei over in een mengkom.
Doe er de geitenkaas en de crème fraîche bij en roer tot alle ingrediënten grondig gemengd zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vul de appels elk met een gelijke hoeveelheid geitenkaas- en preimengsel.
Druk de vulling in de holte en maak een bergje bovenop.
Leg op elke appel een kwart van de resterende boter.
Bak de appels ± 45 min. in het midden van de oven, tot de appels gaar zijn en de geitenkaas bovenop goudbruin is.
Haal de schaal uit de oven en zet deappels op 2 warme borden.
Garneer ze met de peterselie en dien ze onmiddellijk op.