Recept
« Terug naar recepten
Appels gevuld met honing en noten
PT40M
Appels gevuld met honing en noten
Een heerlijk appels gevuld met honing en noten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
mijn receptenknipsels
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appels gevuld met honing en noten te bereiden
Oven op 175°C.
De appels niet schillen, maar alleen wassen. Klokhuizen voorzichtig eruit halen met een appelboor.
De appels in de ovenvaste schaal schikken.
De amandelen voor de vulling (met de vingers) wat kleiner maken.
Honing mengen met deze amandelen en hiermee de appels vullen.
De witte wijn rond de appels schenken en de schaal ± 30 minuten in de oven zetten.
Tegen het einde van de baktijd de boter in een pannetje op het vuur smelten (niet bruin laten worden) en de suiker hierin zachtjes laten oplossen.
Leg voor iedereen 1 appel op een mooi bord, schenk er wat van de wijn eromheen en giet wat van de botersiroop op de appel.
Strooi tenslotte de achtergebleven amandelen erover.
De appels niet schillen, maar alleen wassen. Klokhuizen voorzichtig eruit halen met een appelboor.
De appels in de ovenvaste schaal schikken.
De amandelen voor de vulling (met de vingers) wat kleiner maken.
Honing mengen met deze amandelen en hiermee de appels vullen.
De witte wijn rond de appels schenken en de schaal ± 30 minuten in de oven zetten.
Tegen het einde van de baktijd de boter in een pannetje op het vuur smelten (niet bruin laten worden) en de suiker hierin zachtjes laten oplossen.
Leg voor iedereen 1 appel op een mooi bord, schenk er wat van de wijn eromheen en giet wat van de botersiroop op de appel.
Strooi tenslotte de achtergebleven amandelen erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cherie3 zegt:
En met zoveel appel keuze´s ga ik het dit weekend zeker uitproberen.
fabita zegt: