Recept
« Terug naar recepten
Appelstrudel
PT90M
Appelstrudel
Een heerlijk appelstrudel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appelstrudel te bereiden
- Meng de bloem, zout, ei en olie in een kom. Kneed met de hand het water erbij tot een mooi glad deeg ontstaat.
- Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. Meng deze in een kom met de kaneel, suiker, vanillesuiker, gehakte noten en rumextract.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol ieder deel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.
- Leg de deeglappen met de randen over elkaar op een schone theedoek en druk de randen stevig op elkaar.
- Bestrijk de deeglap met zure room en verdeel het appelmengsel erover.
- Rol de deeglap voorzichtig (mbv de theedoek) op tot een rol en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Smelt de boter en bestrijk de rol hiermee aan alle kanten.
- Bak de strudel 35-40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
- Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. Meng deze in een kom met de kaneel, suiker, vanillesuiker, gehakte noten en rumextract.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol ieder deel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.
- Leg de deeglappen met de randen over elkaar op een schone theedoek en druk de randen stevig op elkaar.
- Bestrijk de deeglap met zure room en verdeel het appelmengsel erover.
- Rol de deeglap voorzichtig (mbv de theedoek) op tot een rol en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Smelt de boter en bestrijk de rol hiermee aan alle kanten.
- Bak de strudel 35-40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.