Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart met boerenjongens
PT60M
Appeltaart met boerenjongens
Boerenjongens zijn rozijnen op brandewijn, dat wil zeggen in alcohol ingelegde rozijnen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
appeltaartenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart met boerenjongens te bereiden
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in dunne schijfjes snijden. Vanillesuiker mengen met kaneel en 1 el suiker. Bakvorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Boter smelten in steelplan en wat laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 175 gr. C. Boter in kom doen. 100 gram suiker erdoor roeren. Ei erboven breken en erdoor roeren. Al roerende bakmeel, custard en zout toevoegen. Deeg in vorm scheppen. Apelschijfjes dakpansgewijs erover verdelen. Bestrooien met kaneelmengsel en boerenjongens. In het midden van de oven taart in plm. 1 uur bakken. Bestrijken met abrikozenjam en geroosterde amandelen.
Oven voorverwarmen op 175 gr. C. Boter in kom doen. 100 gram suiker erdoor roeren. Ei erboven breken en erdoor roeren. Al roerende bakmeel, custard en zout toevoegen. Deeg in vorm scheppen. Apelschijfjes dakpansgewijs erover verdelen. Bestrooien met kaneelmengsel en boerenjongens. In het midden van de oven taart in plm. 1 uur bakken. Bestrijken met abrikozenjam en geroosterde amandelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne Frencken zegt:
Ik heb een vraagje!
De vla plaat, hoe groot is de doorsnede hiervan of kan ik ook een springvorm nemen ?
Groetjes
Yvonne
Hilde Dumont zegt: