Je kunt vóór het opdienen wat kaneel erover strooien.
Doe er evt slagroom bij.
Omdat ikzelf niet zo van een deegbodem houd, maak ik een cakebeslag (150 gr boter, suiker, bloem) en giet dat over de gekarameliseerde appels.Net zo smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart ondersteboven
PT110M
Appeltaart ondersteboven
Een heerlijk appeltaart ondersteboven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept 20 jr geleden gekregen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart ondersteboven te bereiden
In de kom doen: bloem, zout, 1 eetl suiker en 140 gram boter. Ei toevoegen.
Kneed het deeg tot samenhangende bal, laat ½ uur in de koeling rusten.
Intussen appels schillen en halveren, met citroensap besprenkelen.
In de bakvorm op matig vuur rest v.d.boter (50 gram) smelten.
Rest v.d.suiker erbij en lichtbruin laten kleuren (karameliseren).
Oven voorverwarmen op 200°C óf gasstand 4.
Appels dicht tegen elkaar in de vorm leggen.
Op zacht vuur ca 5 min.laten indampen.
Intussen aanrecht bestuiven met wat bloem.
Deegbal kneden.
Met deegrol uitrollen tot ronde lap ter grootte van bakvorm.
Vorm van vuur nemen.
Deeglap over appels leggen, voorzichtig randen naar binnen drukken.
In midden van oven 30 min gaarbakken.
Dan oven op 225°C (gasstand 5) zetten, dan nog 5 min. goudbruin laten kleuren.
Uit oven laten afkoelen. Met vochtige doek omwikkelen
Schaal op vorm leggen; beide keren.
Taart uit vorm schudden
Kneed het deeg tot samenhangende bal, laat ½ uur in de koeling rusten.
Intussen appels schillen en halveren, met citroensap besprenkelen.
In de bakvorm op matig vuur rest v.d.boter (50 gram) smelten.
Rest v.d.suiker erbij en lichtbruin laten kleuren (karameliseren).
Oven voorverwarmen op 200°C óf gasstand 4.
Appels dicht tegen elkaar in de vorm leggen.
Op zacht vuur ca 5 min.laten indampen.
Intussen aanrecht bestuiven met wat bloem.
Deegbal kneden.
Met deegrol uitrollen tot ronde lap ter grootte van bakvorm.
Vorm van vuur nemen.
Deeglap over appels leggen, voorzichtig randen naar binnen drukken.
In midden van oven 30 min gaarbakken.
Dan oven op 225°C (gasstand 5) zetten, dan nog 5 min. goudbruin laten kleuren.
Uit oven laten afkoelen. Met vochtige doek omwikkelen
Schaal op vorm leggen; beide keren.
Taart uit vorm schudden