Warm is de taart heerlijk met slagroom,
of met een bolletje ijs.
Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart op bakblik
PT90M
Appeltaart op bakblik
Een heerlijk appeltaart op bakblik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart op bakblik te bereiden
Oven voorverwarmen 175°C.
In zeef rozijnen en krenten wassen.
Sukade klein snijden.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
In de pan doen.
Toevoegen : rozijnen, krenten, sukade, 3 el water, rum, bruinesuiker en kaneel.
Door elkaar scheppen.
In ongeveer 1 min. aan de kook brengen.
In een kopje het aardappelmeel met half ei, koud water en
gladroeren.
Al roerend aan het appelmengsel toevoegen tot
het vocht is gebonden.
Van vuur nemen. Bak blik invetten.
In een kom de bloem, witte basterdsuiker, vanillesuiker,
zout en boter. 2 eieren erboven breken.
Mixer met deeghaken tot samenhangend deeg kneden. Met koele hand snel nakneden.
3/4 van het deeg op bakblik uitdrukken, met opstaande rand van 2 cm.
Appelmengsel er op scheppen.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Rest van het deeg met deegroller een lapje uitrollen en in reepjes snijden.
In ruitjes over de vulling leggen.
In kopje 1 ei loskloppen .Hiermee bovenkant van het deeg met een kwastje bestrijken.
Plaats de taart in het midden van de oven.
En bak het 60 min. gaar en goudbruin.
In zeef rozijnen en krenten wassen.
Sukade klein snijden.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
In de pan doen.
Toevoegen : rozijnen, krenten, sukade, 3 el water, rum, bruinesuiker en kaneel.
Door elkaar scheppen.
In ongeveer 1 min. aan de kook brengen.
In een kopje het aardappelmeel met half ei, koud water en
gladroeren.
Al roerend aan het appelmengsel toevoegen tot
het vocht is gebonden.
Van vuur nemen. Bak blik invetten.
In een kom de bloem, witte basterdsuiker, vanillesuiker,
zout en boter. 2 eieren erboven breken.
Mixer met deeghaken tot samenhangend deeg kneden. Met koele hand snel nakneden.
3/4 van het deeg op bakblik uitdrukken, met opstaande rand van 2 cm.
Appelmengsel er op scheppen.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Rest van het deeg met deegroller een lapje uitrollen en in reepjes snijden.
In ruitjes over de vulling leggen.
In kopje 1 ei loskloppen .Hiermee bovenkant van het deeg met een kwastje bestrijken.
Plaats de taart in het midden van de oven.
En bak het 60 min. gaar en goudbruin.