Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart uit de Alsace
PT45M
Appeltaart uit de Alsace
Een heerlijk appeltaart uit de alsace recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appeltaart uit de Alsace te bereiden
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Maak het deeg door de ingrediënten door elkaar te kneden.
- Vet de springvorm in.
- Bekleed de springvorm met het deeg (of met het kant-en-klare deeg) en prik er gaatjes in met een vork.
- Schil en snijd de appels in partjes (in achtsten), en schik ze op het deeg. Strooi 25 gram suiker over de appeltjes heen.
- Bak de taart ± 25-30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de custard door de eieren en de suiker kort te kloppen. Voeg vervolgens de melk, room en vanillesuiker toe.
- Schenk de custard over de taart zodra de appels gaar zijn. Zet de taart vervolgens nog 5-10 minuten in de oven.
- Bestrooi met poedersuiker.
- Maak het deeg door de ingrediënten door elkaar te kneden.
- Vet de springvorm in.
- Bekleed de springvorm met het deeg (of met het kant-en-klare deeg) en prik er gaatjes in met een vork.
- Schil en snijd de appels in partjes (in achtsten), en schik ze op het deeg. Strooi 25 gram suiker over de appeltjes heen.
- Bak de taart ± 25-30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de custard door de eieren en de suiker kort te kloppen. Voeg vervolgens de melk, room en vanillesuiker toe.
- Schenk de custard over de taart zodra de appels gaar zijn. Zet de taart vervolgens nog 5-10 minuten in de oven.
- Bestrooi met poedersuiker.