Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart
PT60M
Appeltaart
Een heerlijk appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gertjan Assies
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
moeders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart te bereiden
laat optioneel de rozijnen weken in rum
meng boter, bloem en suiker, zout en de helft van het ei en kneed tot een glad deeg, verdeel 1 twee delen en plaats in de koelkast
Verwarm de oven voor op 160 graden
schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes. voeg de rozijnen toe
meng maizena, suiker en kaneel en meng door de appels en rozijnen.
Voeg optioneel amandelspijs toe.
bedek de bodem van de springvorm met bakpapier druk de ring er over heen en snij het overtollige papier weg.
rol een deel van het deeg uit tot een dikte van ong. 3mm en bedek de springvorm en de rand.
Doe nu de vulling er in
rol het tweede deel van het deeg uit en bedek de vulling hiermee, en bestrijk met de andere helft van het ei.
Bak de taart in de oven voor ongeveer 45 minuten. of tot de bovenkant goudgeel gebruind is.
meng boter, bloem en suiker, zout en de helft van het ei en kneed tot een glad deeg, verdeel 1 twee delen en plaats in de koelkast
Verwarm de oven voor op 160 graden
schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes. voeg de rozijnen toe
meng maizena, suiker en kaneel en meng door de appels en rozijnen.
Voeg optioneel amandelspijs toe.
bedek de bodem van de springvorm met bakpapier druk de ring er over heen en snij het overtollige papier weg.
rol een deel van het deeg uit tot een dikte van ong. 3mm en bedek de springvorm en de rand.
Doe nu de vulling er in
rol het tweede deel van het deeg uit en bedek de vulling hiermee, en bestrijk met de andere helft van het ei.
Bak de taart in de oven voor ongeveer 45 minuten. of tot de bovenkant goudgeel gebruind is.