KookJij

Appeltaartje

Een heerlijk appeltaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: . personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaartje te bereiden

Roer de boter (kamertemperatuur) tot room en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Daarna een voor een de eieren, het aroma en zout.
De met backin gemengde bloem wordt er bij hoeveelheid van 3 el. tegelijk aan toegevoegd.

Doe het deeg in een ingevette bakvorm en strijk glad.

Schil de appels en deel in kwarten. Snijd de bolle kant tot de helft in en leg op het deeg.

Schuif in een voorverwarmde oven van 175 graden en laat ongeveer 45 min. bakken. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

bestrijk de taart met abrikozenjam en bestrooi met poedersuiker en kaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Vergeten nog te vermelden:Als de cake klaar is en wat afgekoeld,op een groot bord keren en zie daar!omgekeerde appel"taart"
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb ook nog een "luie bakster"appeltaart,zoals mijn moeder het noemt:
Wat boter smelten in de ronde cakevorm,kaneel & suiker erdoor roeren,
4-6 appels erboven op leggen(zoals hier boven beschreven),bestrooien met suiker en kaneel.Cakebeslag maken en er overheen gieten en bakken als een cake 55 min.