Recept
« Terug naar recepten
Appeltaartje
PT45M
Appeltaartje
Een heerlijk appeltaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaartje te bereiden
Roer de boter (kamertemperatuur) tot room en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Daarna een voor een de eieren, het aroma en zout.
De met backin gemengde bloem wordt er bij hoeveelheid van 3 el. tegelijk aan toegevoegd.
Doe het deeg in een ingevette bakvorm en strijk glad.
Schil de appels en deel in kwarten. Snijd de bolle kant tot de helft in en leg op het deeg.
Schuif in een voorverwarmde oven van 175 graden en laat ongeveer 45 min. bakken. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
bestrijk de taart met abrikozenjam en bestrooi met poedersuiker en kaneel.
De met backin gemengde bloem wordt er bij hoeveelheid van 3 el. tegelijk aan toegevoegd.
Doe het deeg in een ingevette bakvorm en strijk glad.
Schil de appels en deel in kwarten. Snijd de bolle kant tot de helft in en leg op het deeg.
Schuif in een voorverwarmde oven van 175 graden en laat ongeveer 45 min. bakken. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
bestrijk de taart met abrikozenjam en bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Wat boter smelten in de ronde cakevorm,kaneel & suiker erdoor roeren,
4-6 appels erboven op leggen(zoals hier boven beschreven),bestrooien met suiker en kaneel.Cakebeslag maken en er overheen gieten en bakken als een cake 55 min.
bametz-saffrie zegt: