Dit heb ik ook eens met peer gemaakt. Met ananas ook prima (ook uit blik).
Walnoten smaken er ook bij of mijn favorieten : pijnboompitten.
Recept
« Terug naar recepten
Appeltapenade
PT15M
Appeltapenade
Een heerlijk appeltapenade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ovenhits Special 2007
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltapenade te bereiden
De 100 gram hazelnoten in stukjes hakken. De extra hazelnoten ook in stukjes (die kunnen wat groter) en apart zetten.
Ui en knoflook grof snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel ook grof snijden.
3 El. boter verhitten en hierin de uien en knoflook fruiten.
Dan de appelstukjes + marjolein + tijm + 100 gram gehakte hazelnoten toevoegen en kort mee laten smoren.
Al roerend 6 el water (zie info) en het bouillonblokje en 3 à 4 el (zachte) boter erbij. Roeren tot de boter gesmolten is. Van het vuur halen en de tapenade pureren maar NIET teveel, het mag best wat grof blijven.
(extra hazelnoten: zie info)
Ui en knoflook grof snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel ook grof snijden.
3 El. boter verhitten en hierin de uien en knoflook fruiten.
Dan de appelstukjes + marjolein + tijm + 100 gram gehakte hazelnoten toevoegen en kort mee laten smoren.
Al roerend 6 el water (zie info) en het bouillonblokje en 3 à 4 el (zachte) boter erbij. Roeren tot de boter gesmolten is. Van het vuur halen en de tapenade pureren maar NIET teveel, het mag best wat grof blijven.
(extra hazelnoten: zie info)