Recept
« Terug naar recepten
Appelvlaai uit eigen keuken
PT90M
Appelvlaai uit eigen keuken
Een heerlijk appelvlaai uit eigen keuken recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelvlaai uit eigen keuken te bereiden
Bereiding van het deeg:
Doe het meel in de keukenmachine waarin de stalen messen zitten en voeg de aan blokjes gesneden koude boter eraan toe,alsook het koude vet.
Voeg het zout toe.
Pulse drie keer telkens voor drie tellen.
Dan, terwijl de motor loopt, voeg het ijswater toe.
Zet de machine af, zo gauw als het deeg kruimelig wordt, anders wordt het te taai.
Vorm het deeg tot een bal en leg die, bedekt met plastic folie in de koelkast voor minstens 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiding van het suikermengsel:
Doe de boter het meel, de twee soorten suiker en het zout in een pannetje en smelt al roerend de boter.
Als het kookt, zet dan het vuur laag en laat het pruttelen voor ongeveer 5 minuten.
Vlaaivorm invetten, het deeg uitrollen en bedek de vlaaibodem ermee.
Schil de appels en verwijder het klokkenhuis en snij de appels tot dobbelsteentjes en breng over in de vlaaibodem.
Ook al lijkt het teveel, hoop de appels dan wat op naar het midden.
Vervolgens maak reepjes van de overgebleven deeg en maak daar een raster van,
Hierover schudt langzaam het suikermengsel, zodat het tussen de stukjes appel kan lopen.
Borstel ook wat van het suikermengesel op de reepjes van het raster.
Schuif de vlaai in de oven en bak die voor 15 minuten op 220°C..
Na 15 minuten, zet de oven op 175°C en bak verder af voor 35 à 40 minuten.
Doe het meel in de keukenmachine waarin de stalen messen zitten en voeg de aan blokjes gesneden koude boter eraan toe,alsook het koude vet.
Voeg het zout toe.
Pulse drie keer telkens voor drie tellen.
Dan, terwijl de motor loopt, voeg het ijswater toe.
Zet de machine af, zo gauw als het deeg kruimelig wordt, anders wordt het te taai.
Vorm het deeg tot een bal en leg die, bedekt met plastic folie in de koelkast voor minstens 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiding van het suikermengsel:
Doe de boter het meel, de twee soorten suiker en het zout in een pannetje en smelt al roerend de boter.
Als het kookt, zet dan het vuur laag en laat het pruttelen voor ongeveer 5 minuten.
Vlaaivorm invetten, het deeg uitrollen en bedek de vlaaibodem ermee.
Schil de appels en verwijder het klokkenhuis en snij de appels tot dobbelsteentjes en breng over in de vlaaibodem.
Ook al lijkt het teveel, hoop de appels dan wat op naar het midden.
Vervolgens maak reepjes van de overgebleven deeg en maak daar een raster van,
Hierover schudt langzaam het suikermengsel, zodat het tussen de stukjes appel kan lopen.
Borstel ook wat van het suikermengesel op de reepjes van het raster.
Schuif de vlaai in de oven en bak die voor 15 minuten op 220°C..
Na 15 minuten, zet de oven op 175°C en bak verder af voor 35 à 40 minuten.
derbyke zegt: