Recept
« Terug naar recepten
Arni Choriatiko (Grieks lamsvlees van het platteland)
PT90M
Arni Choriatiko (Grieks lamsvlees van het platteland)
Dit gerecht eet ik wel eens in een Grieks restaurant. Elke keer neem ik me
dan voor om het thuis zelf ook eens een keer te maken. Het is er nu dan
eindelijk toch eens van gekomen.
Het gerecht is een specialiteit van het Griekse platteland. Soms zie je dat
het in bladerdeeg of filodeeg is verpakt maar soms gebruiken ze ook wel
eens aluminiumfolie of bakpapier.
Ik heb hier filodeeg gebruikt en dat was erg lekker. Je moet het deeg wel
goed vochtig houden anders scheurt het snel. Dus om het jezelf makkelijker
te maken kun je ook gewoon bakpapier gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arni Choriatiko (Grieks lamsvlees van het platteland) te bereiden
- Snijd de lamsbout in stukken, schil de aardappels en snijd ze in grote dobbelstenen, maak de paprika en ui schoon en snijd in grove stukken, halveer de tomaten. Pel de knoflook en snij de tenen doormidden.
- Bak het vlees rondom bruin, daarna de aardappels, paprika, uien, tomaten en knoflook. Bereiding:
- Spreid het deeg of papier (folie)uit en verdeel hierover alle ingrediënten als volgt (zie foto's)
- Begin met een scheutje olijfolie en de knoflook, leg daarop het vlees, rondom de paprika en ui, bestrooi met oregano en peper/zout, leg de tomaat erop en verdeel (of verkruimel) de feta erover. Schik een takje tijm ertussen en vouw dan de pakketjes dicht.
- Leg de pakketjes op een bakplaat (als je filo of bladerdeeg gebruikt giet je er nog wat olijfolie overheen)
- Zet ze ongeveer 60 minuten in de onderste helft van de oven op 180 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Eigenlijk heeft dit gerecht geen verdere toevoeging meer nodig. Mocht je er toch nog iets bij willen serveren, denk dan aan een (Griekse) salade en/of frietjes.