KookJij

Arrabiata Tomatensaus

Het Italiaanse woord "arrabiata" betekent boos,geprikkeld.Het is dus een saus met een prik (scherpje)
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Arrabiata Tomatensaus te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en doe daar in de uien,
knoflook, pancetta, paprika, lombok, peper en zout. Laat dit mengsel onder roeren ongeveer 10 minuten
bakken.
2).Doe nu de tomaten, tomatenconcentraat en suiker er bij en laat dit 40 minuten met deksel op de pan op laag vuur gaar en lobbig sudderen.
3).De fijngesneden platte peterselie bij het mengsel voegen, roeren en nog eens 10 minuten laten doorsudderen.
4).Warm is het nu klaar voor gebruik.
5).Koud moet het minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

a).Koud bewaren in een afgesloten pot in de koeling.
b).Invriezen (snel op -40°C brengen) in bv .een Tupperwarebakje dat goed gesloten kan worden. Niet langer dan een week of 8 bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eva Van Den Heuvel

eva Van Den Heuvel zegt:
Dank je wel voor je snellen antwoord ga van het weekend de ingredienten halen zo dat ik het kan gaan maken voor de zondag.
Lijkt mijn heerlijk Gr. Eva
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Bergen op Zoom,17-11-2010
Beste Eva van den Heuvel,
Pancetta is een soort buikspek uit Italie,waarmee erg veel wordt gewerkt.
Tegenwoordig kun je dat bij veel grotwinkelbedrijven kopen.Ook de speciale slager heeft het vaak en in ieder geval de Italiaanse speciaalzaken.
Met vriendelijke groeten,
Jan A.
eva Van Den Heuvel

eva Van Den Heuvel zegt:
Wat is pancetta Is dat een worst soort