Recept
« Terug naar recepten
Arretjes cake
PT2M
Arretjes cake
Een heerlijk arretjes cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dekselse Dames
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Arretjes cake te bereiden
Verkruimel de biscuitjes eventueel met een deegroller door ze in een ruime zak te doen en rol de deegroller er overheen.
Klop de eieren los met de suiker.
Roer de cacao los met een beetje water.
Smelt de boter op een zeer laag vuur zo dat ze niet bruin wordt.
Meng nu alle ingredienten door elkaar in een ruime kom.
Bekleed nu het cakeblik met huishoud folie en stort het arretjes cake mengsel er in.
Zet de cake nu een 2 tot 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer de cake als een plakje en garneer met de bosvruchten.
Klop de eieren los met de suiker.
Roer de cacao los met een beetje water.
Smelt de boter op een zeer laag vuur zo dat ze niet bruin wordt.
Meng nu alle ingredienten door elkaar in een ruime kom.
Bekleed nu het cakeblik met huishoud folie en stort het arretjes cake mengsel er in.
Zet de cake nu een 2 tot 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer de cake als een plakje en garneer met de bosvruchten.
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Ik persoonlijk ken deze cake van vroeger, het is een zeer machtig nagerecht dat zal ik niet ontkennen maar wel erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
r zegt:
250 gr Delfia [hard frituurvet] ipv boter 200 gr suiker, 2 eieren 50 gr cacao, 200 gr biscuit.
Werkwijze als bovenstaand de koekjes NIET verkruimelen maar in stukjes breken.
Kan als het goed koud is in plakjes gesneden ingevroren worden. Geen slank recept, maar wel het origineel.:p
w de jong zegt:
goed voor de vrouwen met hormonale problemen rond de menstruatie die dan veel chocolade willen eten slecht voor de lijn:p:);):D
easteregg zegt:
Fina zegt:
Wat dacht je van de roomboter!!!!
Wel is het erg lekker ik ken het van vroeger toen mijn moeder het maakte.
asterix zegt:
Anna zegt:
easteregg zegt:
Petra zegt:
majoa zegt:
mijn kinderen waren toen ze klein waren er dol op en nu als volwassenen maken ze het met hun eigen kinderen leuk om te lezen wat de herkomst van de cake is
A.COENEN zegt:
aangezien deze boter niet hard word blijft het een plakkerige zachte massa en dat is niet de bedoeling van arretjescake deze moet je gewoon in mooie vaste plakjes kunnen snijden. Dus margarine is het beste en ook nog de goedkoopste margarine daar zit het meeste vet dus wordt ook het stevigste. SUCCES....