Recept
« Terug naar recepten
Asperge-bacontaart
PT50M
Asperge-bacontaart
Een heerlijk asperge-bacontaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-bacontaart te bereiden
Beboter een vlaaivorm en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit, leg het in de vlaaivorm, druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bedek de bodem met een laag harde erwten of bonen en bak de bodem in 30 tot 35 minuten gaar.
Laat de bodem afkoelen.
Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept. Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat de asperges goed uitlekken op wat keukenpapier of een theedoek.
Kook de eieren hard (10 minuten).
Bak de plakjes bacon knapperig.
Spoel de aspergekiemen (of taugé) af onder stromend water en dep ze droog.
Snij de asperges in schuine plakken en verdeel ze over de bodem. Verdeel er de plakken bacon over en de aspergekiemen (of taugé).
Schuif de aspergebacontaart nog even in de oven om lauwwarm te worden.
Pel intussen de hardgekookte eieren en snij ze in kwarten.
Haal de taart uit de oven, verdeel er de kwarten ei over en snij de taart in punten.
Rol het bladerdeeg uit, leg het in de vlaaivorm, druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bedek de bodem met een laag harde erwten of bonen en bak de bodem in 30 tot 35 minuten gaar.
Laat de bodem afkoelen.
Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept. Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat de asperges goed uitlekken op wat keukenpapier of een theedoek.
Kook de eieren hard (10 minuten).
Bak de plakjes bacon knapperig.
Spoel de aspergekiemen (of taugé) af onder stromend water en dep ze droog.
Snij de asperges in schuine plakken en verdeel ze over de bodem. Verdeel er de plakken bacon over en de aspergekiemen (of taugé).
Schuif de aspergebacontaart nog even in de oven om lauwwarm te worden.
Pel intussen de hardgekookte eieren en snij ze in kwarten.
Haal de taart uit de oven, verdeel er de kwarten ei over en snij de taart in punten.
bertal zegt:
Wat een leuke reactie, succes.Bedankt.
:);)
m.v.g. Bert Allers