Recept
« Terug naar recepten
Asperge-filetschaaltjes
PT75M
Asperge-filetschaaltjes
Een heerlijk asperge-filetschaaltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-filetschaaltjes te bereiden
Was de asperges, schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
Snijd de asperges in grote stukken. Kook ze ca. 10 minuten met het deksel op de pan in lichtgezouten water met 1 theelepel suiker. Neem de asperges uit het kookvocht (bewaar het kookvocht ). Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Pluk de basilicum van de takjes en scheur de blaadjes kleiner. Pel en snipper de ui, was de tomaatjes en halveer ze. Dep de filets droog en snijd ze in flinke stukken. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant in de hete olie. Breng de medaillons uit de pan en breng ze op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan. Verhit 1 eetlepel olie in het braadvet, fruit de ui, strooi er de bloem eroverheen en fruit hem kort mee. Roer er 250 mililiter aspergevocht en de slagroom erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Verdeel de asperges, de tomaten, het vlees en de saus over vier ovenvaste schaaltjes en bestrooi met het broodkruim. Verdeel 1 eetlepel boter er in vlokjes overheen. Bak de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200 graden C. in 12-15 minuten goudbruin
Snijd de asperges in grote stukken. Kook ze ca. 10 minuten met het deksel op de pan in lichtgezouten water met 1 theelepel suiker. Neem de asperges uit het kookvocht (bewaar het kookvocht ). Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Pluk de basilicum van de takjes en scheur de blaadjes kleiner. Pel en snipper de ui, was de tomaatjes en halveer ze. Dep de filets droog en snijd ze in flinke stukken. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant in de hete olie. Breng de medaillons uit de pan en breng ze op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan. Verhit 1 eetlepel olie in het braadvet, fruit de ui, strooi er de bloem eroverheen en fruit hem kort mee. Roer er 250 mililiter aspergevocht en de slagroom erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Verdeel de asperges, de tomaten, het vlees en de saus over vier ovenvaste schaaltjes en bestrooi met het broodkruim. Verdeel 1 eetlepel boter er in vlokjes overheen. Bak de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200 graden C. in 12-15 minuten goudbruin