Recept
« Terug naar recepten
Asperge-kip cocktail
PT20M
Asperge-kip cocktail
Een heerlijk asperge-kip cocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-kip cocktail te bereiden
Klop een eiwit los in een diep bord en doop er een voor een de glaasjes in en druk ze daarna in de peterselie. Laat even drogen.
Snijd ondertussen het kippenvlees in stukjes. Snij de asperges in kleine stukjes, maar houd wat over voor de garnering.
Neem de helft van de mandarijntjes en doe alles in een kom.
Maak een saus van de mayonaise, die vermengd wordt met wat kerriepoeder, wat gembernat en wat geslagen room (zonder suiker).
Meng de saus met de overige ingredienten en laat alles een tijdje intrekken voor de smaak.
Vul de cocktailglaasjes met wat fijngesneden ijsbergsla, het kipmengsel e garneer met de overgebleven asperges en mandarijntjes.
Snijd ondertussen het kippenvlees in stukjes. Snij de asperges in kleine stukjes, maar houd wat over voor de garnering.
Neem de helft van de mandarijntjes en doe alles in een kom.
Maak een saus van de mayonaise, die vermengd wordt met wat kerriepoeder, wat gembernat en wat geslagen room (zonder suiker).
Meng de saus met de overige ingredienten en laat alles een tijdje intrekken voor de smaak.
Vul de cocktailglaasjes met wat fijngesneden ijsbergsla, het kipmengsel e garneer met de overgebleven asperges en mandarijntjes.
robbie zegt: