Recept
« Terug naar recepten
aspergebroodjes
PT40M
aspergebroodjes
Een lekkere snack óf lunchgerechtje
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe aspergebroodjes te bereiden
- Kook de asperges laat ze héél goed uitlekken op keukenpapier kook 3 eieren hard en snij ze in plakken, ontdooi de bladerdeegplakken of bladerdeegrol, die je in 6 stukken snijd. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de oude kaas en klop het ei los. Leg op elke bladerdeegplak een schijf ham 4 stukjes asperge van ongeveer 4 cm lang, beetje geraspte oude kaas 4 plakjes ei en bestrooi het met de kruiden. Vouw de punten naar het midden en bestrijk de broodjes met geklopt ei. besrooi ze dun met wat kaas en bak ze af op 220 graden ongeveer 15 tot 20 minuten
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een lekkere snack die makkelijk en snel gemaakt is als je asperges in de vries hebt en de andere ingrediënten in huis hebt kun je dit het hele jaar door maken . Héél belangrijk is het goed uit laten lekken op keukenrol van de aspergestukjes