Recept
« Terug naar recepten
Aspergehapjes met meloen
PT20M
Aspergehapjes met meloen
Een heerlijk aspergehapjes met meloen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergehapjes met meloen te bereiden
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout,
Voeg de mosterd en de olie toe.
Sluit de bokaal en schud goed.
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
Serveer de resterende vinaigrette apart.
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout,
Voeg de mosterd en de olie toe.
Sluit de bokaal en schud goed.
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
Serveer de resterende vinaigrette apart.