Recept
« Terug naar recepten
Aspergemousse met zalm
PT20M
Aspergemousse met zalm
Een heerlijk aspergemousse met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergemousse met zalm te bereiden
1. Snij de asperges in stukken. Kook ze goed gaar in water met een scheutje citroensap. Laat ze uitlekken. Pureer ze met de staafmixer tot een fijne mousse. Voeg er de gemalen kaas aan toe en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Bestrijk de binnenkant van vier ovenvaste schaaltjes lichtjes met gesmolten boter. Verdeel de aspergemousse over de schaaltjes.
2. Leg in elk schaaltje een plakje zalm, schep er een lepel zure room bij en leg daarop nog een plakje zalm. Druk in het midden een putje.
3. Breek de eitjes voorzichtig in de kuiltjes, zodat de dooier heel blijft. Zet de schaaltjes, in een warmwaterbad tegen de kook aan, 4 tot 5 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is. Werk af met verse bieslook en serveer meteen.
2. Leg in elk schaaltje een plakje zalm, schep er een lepel zure room bij en leg daarop nog een plakje zalm. Druk in het midden een putje.
3. Breek de eitjes voorzichtig in de kuiltjes, zodat de dooier heel blijft. Zet de schaaltjes, in een warmwaterbad tegen de kook aan, 4 tot 5 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is. Werk af met verse bieslook en serveer meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
herman zegt:
Vervolgens spatel je voorzichtig de geslagen room door die compositie om de in de slagroom geslagen lucht daar ook in te houden en zo een luchtig eindresultaat te verkrijgen.
addie zegt:
met spatelen wordt bedoeld dat je de ingredienten luchtig onder elkaar schept, dus niet roeren.
Succes, Addie.
francis zegt: