Recept
« Terug naar recepten
Aspergequiche
PT60M
Aspergequiche
Een heerlijk aspergequiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergequiche te bereiden
De Quiche Lorraine wordt in Frankrijk - en ook steeds meer in Nederland - gezien als een prettig voorgerechtje of een heerlijk hapje bij de borrel.
De quiche kan met tal van ingrediënten gevuld worden. In dit geval - hoe kan het ook anders - met asperges.
Het avontuur begint met de bereiding van het deeg. Stort de bloem in een grote kom, verdeel de ijskoude boter in vlokken en leg ze op de bloem. Snij ze met twee messen in kleine brokjes tot de massa korrelig wordt.
Breek een ei in een kommetje en klop het even los met een vork.
Werk het losgeklopte ei door het mengsel van boter en bloem en werk er met een vork zoveel ijswater door tot er een samenhangende maar niet natte deegbal ontstaat.
Werk het zout door het deeg.
Bestuif het werkblad met bloem, leg het deeg erop en rol het uit tot een ronde lap.
Beboter de bakvorm, leg er de lap deeg op, druk het deeg aan in de vorm en snij de overhangende deeglap af.
Zet de vorm koel weg.
Gaar de asperges volgens het basisrecept, haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de lapjes spek even in wat boter, leg ze op de bodem, leg de asperges in kransvorm op de bodem en leg er wat plakjes Gruyère op.
Breek 3 eieren in een beslagkom, klop ze goed los en voeg er - al kloppende - de room, de versgemalen
peper en het zout aan toe.
Giet de eimassa over de asperges en schuif de vorm in de oven. In goed 30 minuten moet de quiche klaar zijn.
Ze kan zowel warm als koud gegeten worden.
De quiche kan met tal van ingrediënten gevuld worden. In dit geval - hoe kan het ook anders - met asperges.
Het avontuur begint met de bereiding van het deeg. Stort de bloem in een grote kom, verdeel de ijskoude boter in vlokken en leg ze op de bloem. Snij ze met twee messen in kleine brokjes tot de massa korrelig wordt.
Breek een ei in een kommetje en klop het even los met een vork.
Werk het losgeklopte ei door het mengsel van boter en bloem en werk er met een vork zoveel ijswater door tot er een samenhangende maar niet natte deegbal ontstaat.
Werk het zout door het deeg.
Bestuif het werkblad met bloem, leg het deeg erop en rol het uit tot een ronde lap.
Beboter de bakvorm, leg er de lap deeg op, druk het deeg aan in de vorm en snij de overhangende deeglap af.
Zet de vorm koel weg.
Gaar de asperges volgens het basisrecept, haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de lapjes spek even in wat boter, leg ze op de bodem, leg de asperges in kransvorm op de bodem en leg er wat plakjes Gruyère op.
Breek 3 eieren in een beslagkom, klop ze goed los en voeg er - al kloppende - de room, de versgemalen
peper en het zout aan toe.
Giet de eimassa over de asperges en schuif de vorm in de oven. In goed 30 minuten moet de quiche klaar zijn.
Ze kan zowel warm als koud gegeten worden.
bertal zegt:
Fijn dat het in de smaak is gevallen.
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers