Recept
« Terug naar recepten
Aspergerolletjes met brie in de oven
PT35M
Aspergerolletjes met brie in de oven
Een heerlijk aspergerolletjes met brie in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergerolletjes met brie in de oven te bereiden
Kook de eieren gedurende 10 min. in water met een scheutje azijn.
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het uiteinde. Snij de harde uiteindes eraf.
Snij de sneetjes ham in 2.
Snipper het bieslook fijn.
Snij de brie in reepjes (met een lengte van ± 1 cm op 5 cm en een dikte van ± 0,5 cm).
Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 4 min. Giet voorzichtig af en bewaar het kookvocht.
Leg elke asperge op een stukje ham. Bedek de asperges met een reepje brie en kruid naar smaak met currymix. Vouw vervolgens het sneetje ham toe rond de asperge zodat u een rolletje bekomt. Leg alle aspergerolletjes naast elkaar op een beboterde ovenplaat.
Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen en bevochtig daarna met 2 dl kookvocht van de asperges en 2 dl melk. Roer stevig tot u een gladde saus krijgt.
Lepel 1 eetl. saus over elk aspergerolletje (de uiteindes mogen niet bedekt zijn). Zet 8 à 10 min. onder de grill.
Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng er het versnipperde bieslook onder.
Leg 3 aspergerolletjes op elk bord en bestrooi met de mengeling van bieslook en ei.
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het uiteinde. Snij de harde uiteindes eraf.
Snij de sneetjes ham in 2.
Snipper het bieslook fijn.
Snij de brie in reepjes (met een lengte van ± 1 cm op 5 cm en een dikte van ± 0,5 cm).
Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 4 min. Giet voorzichtig af en bewaar het kookvocht.
Leg elke asperge op een stukje ham. Bedek de asperges met een reepje brie en kruid naar smaak met currymix. Vouw vervolgens het sneetje ham toe rond de asperge zodat u een rolletje bekomt. Leg alle aspergerolletjes naast elkaar op een beboterde ovenplaat.
Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat even drogen en bevochtig daarna met 2 dl kookvocht van de asperges en 2 dl melk. Roer stevig tot u een gladde saus krijgt.
Lepel 1 eetl. saus over elk aspergerolletje (de uiteindes mogen niet bedekt zijn). Zet 8 à 10 min. onder de grill.
Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng er het versnipperde bieslook onder.
Leg 3 aspergerolletjes op elk bord en bestrooi met de mengeling van bieslook en ei.
Anna zegt: