Recept
« Terug naar recepten
Aspergeroomsoep met gerookte heilbot en gerookte zalm
PT35M
Aspergeroomsoep met gerookte heilbot en gerookte zalm
Een heerlijk aspergeroomsoep met gerookte heilbot en gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Aldi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeroomsoep met gerookte heilbot en gerookte zalm te bereiden
Schil de asperges met een dunschiller, verwijder de onderkant, snij ze in stukken en hou de kopjes en de schillen apart. Breng 2 l water samen met de aspergeschillen aan de kook. Snipper de ui en snij de preiwitten in schijfjes. Verhit een klontje boter in een pot en stoof daarin de ui en de preiwitten. Zeef het water met de aspergeschillen en voeg het, samen met het bouillonblokje, de aspergeschillen en de stukken asperge bij de ui en de preiwitten en breng zacht aan de kook. Kruid met peper en zout en en laat op een zachter vuurtje doorgaren gedurende 20 minuten. Snij de gerookte zalm en heilbot in reepjes. Mix de soep en voeg de room toe. Voeg de aspergekopjes toe en laat nog even op een
heel zacht vuurtje garen. Serveer de soep met de aspergekopjes, de zalm en de
heilbot en werk af met gehakte peterselie.
heel zacht vuurtje garen. Serveer de soep met de aspergekopjes, de zalm en de
heilbot en werk af met gehakte peterselie.