Recept
« Terug naar recepten
Asperges met bechamelsaus
PT45M
Asperges met bechamelsaus
Een heerlijk asperges met bechamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met bechamelsaus te bereiden
Pel deui en snij hem in blokjes.
Plet de peperkorrels met een zwaar mes of een deegroller.
Snij het kalfsvlees in kleine blokjes.
Smelt het klontje boter in een pannetje en smoor er de ui, het kalfsvlees, de geplette peperkorrels, de tijm en een mespuntje nootmuskaat in geurende 10 minuten.
Breng de melk aan de kook.
Smelt de 40 gram boter in een saus pannetje en roer er de bloem door.
Laat de massa 5 minuten garen en giet er dan de hete melk bij.
Voeg er- onder voortdurend roeren- de inhoud van het pannetje gesmoord kalfsvlees aan toe.
Laat de saus 20 minuten doorkoken., zeef hem door een fijngeweven doek en dek af met een beboterd papiertje.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden en schenk enkele lepels bechamelsaus midden over de asperges.
Geef de rest van de saus apart in een kommetje
Plet de peperkorrels met een zwaar mes of een deegroller.
Snij het kalfsvlees in kleine blokjes.
Smelt het klontje boter in een pannetje en smoor er de ui, het kalfsvlees, de geplette peperkorrels, de tijm en een mespuntje nootmuskaat in geurende 10 minuten.
Breng de melk aan de kook.
Smelt de 40 gram boter in een saus pannetje en roer er de bloem door.
Laat de massa 5 minuten garen en giet er dan de hete melk bij.
Voeg er- onder voortdurend roeren- de inhoud van het pannetje gesmoord kalfsvlees aan toe.
Laat de saus 20 minuten doorkoken., zeef hem door een fijngeweven doek en dek af met een beboterd papiertje.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden en schenk enkele lepels bechamelsaus midden over de asperges.
Geef de rest van de saus apart in een kommetje