Recept
« Terug naar recepten
Asperges met beenham en gepocheerd ei
PT25M
Asperges met beenham en gepocheerd ei
Een heerlijk asperges met beenham en gepocheerd ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
315 kCal energie
20 Gram eiwit
20 Gram vet
13 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
20 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 05 2009
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met beenham en gepocheerd ei te bereiden
Bekleed 4 kleine kopjes of glaasjes met vershoudfolie.
Breek er een ei boven en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak.
Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete kookvocht rusten.
Leg na 4 minuten de in folie verpakte eieren 6 minuten in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen).
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren.
Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op 4 borden.
Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij.
Lekker met aardappelpuree.
Breek er een ei boven en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak.
Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete kookvocht rusten.
Leg na 4 minuten de in folie verpakte eieren 6 minuten in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen).
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren.
Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op 4 borden.
Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij.
Lekker met aardappelpuree.