Recept
« Terug naar recepten
Asperges met een truffelaardappeltaartje en zalmsa
PT50M
Asperges met een truffelaardappeltaartje en zalmsa
Een heerlijk asperges met een truffelaardappeltaartje en zalmsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met een truffelaardappeltaartje en zalmsa te bereiden
Kook de aardappelen in de schil gaar. Schil hem en snijd hem in fijne brunoise. (blokjes)
Meng het met de truffel en de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout.
Maak met behulp van een ring aardappeltaartjes op een bakplaat en zet deze voor het doorgeven even in de oven.
Schil de asperges en snijd de onderste 1 cm Eraf, bij hele verse asperges hoeft dit niet.
Breng de asperges en de ondereinden aan de kook in water en wat zout. Houd de asperges 4 minuten tegen de kook aan en haal daarna van het vuur en laat in het kookvocht nog 15 tot 20 minuten nagaren.
Haal de hele asperges uit de pan en houd apart.
Giet het kookvocht af zodat je ruim een 50 ml van het kookvocht overhoudt.
Voeg de room, crème fraiche, witte wijn en gerookte zalm toe en laat dit samen met de aspergestukjes tot de helft inkoken.
Pureer dan de ingekookte massa met de staafmixer tot een egale massa. Zeef de saus en houd warm.
Roer ondertussen de koude boter in kleine klontjes door de saus.
Hak de kervel en de bieslook fijn en voeg die op het laatst toe aan de saus.
Breng verder op smaak met peper en zeezout.
Opmaak:
Zet op een verwarmd bord een aardappeltaartje. Schep daaromheen de saus en leg de asperges erop.
Truffelpuree is te koop bij de betere delicatessen zaken.
Meng het met de truffel en de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout.
Maak met behulp van een ring aardappeltaartjes op een bakplaat en zet deze voor het doorgeven even in de oven.
Schil de asperges en snijd de onderste 1 cm Eraf, bij hele verse asperges hoeft dit niet.
Breng de asperges en de ondereinden aan de kook in water en wat zout. Houd de asperges 4 minuten tegen de kook aan en haal daarna van het vuur en laat in het kookvocht nog 15 tot 20 minuten nagaren.
Haal de hele asperges uit de pan en houd apart.
Giet het kookvocht af zodat je ruim een 50 ml van het kookvocht overhoudt.
Voeg de room, crème fraiche, witte wijn en gerookte zalm toe en laat dit samen met de aspergestukjes tot de helft inkoken.
Pureer dan de ingekookte massa met de staafmixer tot een egale massa. Zeef de saus en houd warm.
Roer ondertussen de koude boter in kleine klontjes door de saus.
Hak de kervel en de bieslook fijn en voeg die op het laatst toe aan de saus.
Breng verder op smaak met peper en zeezout.
Opmaak:
Zet op een verwarmd bord een aardappeltaartje. Schep daaromheen de saus en leg de asperges erop.
Truffelpuree is te koop bij de betere delicatessen zaken.