Recept
« Terug naar recepten
Asperges met ei/mosterd saus
PT30M
Asperges met ei/mosterd saus
Een heerlijke saus met eerlijke producten.
Waarom zou je toch een pakje nemen als deze saus zo gemakkelijk zelf te maken is. En het voordeel is je weet precies wat erin zit.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met ei/mosterd saus te bereiden
- Schil de asperges en snij ongeveer 1 cm van de onderkant af, kook ze ongeveer 15 minuten in water met zout en foelie.
- Maak als de asperges bijna gaar zijn de saus; doe het kooknat in een steelpan en roer er de creme fraiche door, verwarm het geheel en voeg de mosterd toe, maak op smaak met peper en zout.
- Maak de eieren en de lente uitjes fijn, voeg dit toe aan de saus en roer alles goed doorelkaar.
- Leg de asperges in een schaal (liefst een waarin de asperges nog kunnen uitlekken) en schenk de saus over de asperges.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met gebakken (of gekookte) kriel en lamsracks