Recept
« Terug naar recepten
Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)
PT40M
Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)
Een heerlijk asperges met gesmolten boter (op vlaamse wijze) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
het aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze) te bereiden
Gaar de asperges volgens het basisrecept.
Kook intussen de eieren hard (8 min.)en smelt de boter.
Pel de eieren, snij ze middendoor en wip de dooiers eruit.
Wrijf de dooiers door een zeef en vermeng de eierdooiers met de iets afgekoelde boter.
Breng het mengsel op smaak met zout, wat peper en geraspte nootmuskaat.
Hak de eiwitten zeer fijn.
Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
Leg de asperges naast elkaar op een schaal en bestrijk ze met het eigeel-botermengsel.
Strooi er het gehakte eiwit over en serveer de asperges snel uit.
Kook intussen de eieren hard (8 min.)en smelt de boter.
Pel de eieren, snij ze middendoor en wip de dooiers eruit.
Wrijf de dooiers door een zeef en vermeng de eierdooiers met de iets afgekoelde boter.
Breng het mengsel op smaak met zout, wat peper en geraspte nootmuskaat.
Hak de eiwitten zeer fijn.
Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
Leg de asperges naast elkaar op een schaal en bestrijk ze met het eigeel-botermengsel.
Strooi er het gehakte eiwit over en serveer de asperges snel uit.