Recept
« Terug naar recepten
Asperges met ham, met bijpassend glaasje
PT30M
Asperges met ham, met bijpassend glaasje
Een heerlijk asperges met ham, met bijpassend glaasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met ham, met bijpassend glaasje te bereiden
Kook de asperges beetgaar en houd ze warm.
Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door.
Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan.
Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje.
Laat de saus dikker worden zonder te laten koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe.
Breng op smaak met zout en peper en citroensap,
Rol de asperges n de ham en zet ze recht op een bord.
Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.
Versier het bord met een streepje saus.
Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door.
Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan.
Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje.
Laat de saus dikker worden zonder te laten koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe.
Breng op smaak met zout en peper en citroensap,
Rol de asperges n de ham en zet ze recht op een bord.
Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.
Versier het bord met een streepje saus.
Danielle zegt: