Recept
« Terug naar recepten
Asperges met Lamsfilet
PT60M
Asperges met Lamsfilet
Een heerlijk asperges met lamsfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
opl. jaren .60
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met Lamsfilet te bereiden
bereiding:
Snijd de eventuele vliesjes van de lamslende en bak ze snel om en om, haal uit de pan.
Bak ook de afgesneden delen en de spekjes, blus af met de wijn en doe alles in een oven schaal.
Voeg de kruiden, de groente en de knoflook toe, vul de schaal tot 1/3 met runderbouillon.
Dek af met aluminiumfolie en zet dit gedurende 50 min. in een voorverwarmde oven van 80° C.
Schil de asperges en snijd ze in grove lucifer stukjes.
Haal de lende uit de oven wikkel in de folie en houd warm, zeef het vocht in een passeerzeef en druk goed uit, ( de smaakdelen van de groente ) kook in op hoog vuur tot een saus, en maak aan met de honing.
Bak de aspergedelen in wat roomboter mooi lichtbruin en breng op smaak.
Leg op een voorverwarmde schaal de gebakken asperges daarop de getrancheerde lamslende en
hierover de saus.
Serveer met b.v peterselie aardappeltjes.
Het is echt de moeite waard.
J. de V.
Snijd de eventuele vliesjes van de lamslende en bak ze snel om en om, haal uit de pan.
Bak ook de afgesneden delen en de spekjes, blus af met de wijn en doe alles in een oven schaal.
Voeg de kruiden, de groente en de knoflook toe, vul de schaal tot 1/3 met runderbouillon.
Dek af met aluminiumfolie en zet dit gedurende 50 min. in een voorverwarmde oven van 80° C.
Schil de asperges en snijd ze in grove lucifer stukjes.
Haal de lende uit de oven wikkel in de folie en houd warm, zeef het vocht in een passeerzeef en druk goed uit, ( de smaakdelen van de groente ) kook in op hoog vuur tot een saus, en maak aan met de honing.
Bak de aspergedelen in wat roomboter mooi lichtbruin en breng op smaak.
Leg op een voorverwarmde schaal de gebakken asperges daarop de getrancheerde lamslende en
hierover de saus.
Serveer met b.v peterselie aardappeltjes.
Het is echt de moeite waard.
J. de V.