Recept
« Terug naar recepten
Asperges met saus Hollandaise
PT30M
Asperges met saus Hollandaise
Een heerlijk asperges met saus hollandaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met saus Hollandaise te bereiden
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden.
In grote pan met kokend water en zout asperges ca. 6 minuten koken.
Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan.
In broodrooster brood lichtbruin roosteren, korstjes eraf snijden en halveren.
Ham in lengte om repen brood wikkelen. In steelpan boter zachtjes laten smelten.
Boven kom ei splitsen.
Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen.
Azijn en citroensap erdoor kloppen.
Al kloppend in dun straaltje boter bij eimengsel schenken.
Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen.
Eimengsel op laag vuur tegen de kook aan brengen en al roerend ca. 2 minuten verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Asperges met schuimspaan uit pan nemen, even laten uitlekken en naast elkaar op twee borden leggen, met alle punten naar dezelfde kant.
Saus over asperges scheppen en 3 geroosterde hambroodjes langs rand van bord leggen.
Garneren met takje kervel.
In grote pan met kokend water en zout asperges ca. 6 minuten koken.
Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan.
In broodrooster brood lichtbruin roosteren, korstjes eraf snijden en halveren.
Ham in lengte om repen brood wikkelen. In steelpan boter zachtjes laten smelten.
Boven kom ei splitsen.
Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen.
Azijn en citroensap erdoor kloppen.
Al kloppend in dun straaltje boter bij eimengsel schenken.
Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen.
Eimengsel op laag vuur tegen de kook aan brengen en al roerend ca. 2 minuten verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Asperges met schuimspaan uit pan nemen, even laten uitlekken en naast elkaar op twee borden leggen, met alle punten naar dezelfde kant.
Saus over asperges scheppen en 3 geroosterde hambroodjes langs rand van bord leggen.
Garneren met takje kervel.
p.m.kremers zegt: