Serveer het met gebakken beenham en (op-) gebakken aardappels.
Soms kregen we er gepofte aardappels bij, óók lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Asperges op Vlaamse wijze
PT45M
Asperges op Vlaamse wijze
Een heerlijk asperges op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges op Vlaamse wijze te bereiden
▼Asperges in koud water bewaren tot ze worden gebruikt.
▼Vanaf de kop schillen en het onderste harde stukje afsnijden.
▼Boter smelten in de pan, asperges erin leggen en met koud water begieten.
▼Zout + suiker toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur 20 - 30 min koken (hangt er vanaf hoe dik ze zijn).
▼Eieren pellen, doorsnijden, dooiers eruit, door een zeef wrijven.
▼Boter smelten, dooiers toevoegen, op smaak brengen met z+p,noot+mosterdpoeder / lik mosterd.
▼Eiwit hakken.
▼Asperges uit het nat nemen, op de verwarmde schaal leggen.
▼Begieten met de eiersaus en bestrooien met gehakte eiwit
▼Vanaf de kop schillen en het onderste harde stukje afsnijden.
▼Boter smelten in de pan, asperges erin leggen en met koud water begieten.
▼Zout + suiker toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur 20 - 30 min koken (hangt er vanaf hoe dik ze zijn).
▼Eieren pellen, doorsnijden, dooiers eruit, door een zeef wrijven.
▼Boter smelten, dooiers toevoegen, op smaak brengen met z+p,noot+mosterdpoeder / lik mosterd.
▼Eiwit hakken.
▼Asperges uit het nat nemen, op de verwarmde schaal leggen.
▼Begieten met de eiersaus en bestrooien met gehakte eiwit
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Barbara Metz zegt:
gea zegt: