Recept
« Terug naar recepten
Aspergesalade met gevulde tong
PT25M
Aspergesalade met gevulde tong
Een heerlijk aspergesalade met gevulde tong recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesalade met gevulde tong te bereiden
Begin met de saus. Sla hiervoor de slagroom halfstijf. Breng op smaak gemaakt met peper, zout, dille, pernod en citroensap.
Bereiding:
Kook de asperges en peultjes beetgaar.
Was de visfilets en dep ze droog met keukenpapier. Beleg de tongfilet met spinazie en rol iedere filet op met een stukje zalm. Zet de visrolletjes vast met een cocktailprikker. Leg op ieder rolletje een klontje boter. Stoom de vis boven de visbouillon circa 7 minuten, zodat de vis nog niet helemaal gaar is. Snijd de kopjes van de asperges en snijd de stelen in de lengte bijna tot het einde door.
Serveren:
Drapeer de salade zodanig dat de aspergepunten, met de ingesneden stelen, de peultjes de bladeren en de doorgesneden tongrolletjes de bloemen van een plantje vormen.
Bereiding:
Kook de asperges en peultjes beetgaar.
Was de visfilets en dep ze droog met keukenpapier. Beleg de tongfilet met spinazie en rol iedere filet op met een stukje zalm. Zet de visrolletjes vast met een cocktailprikker. Leg op ieder rolletje een klontje boter. Stoom de vis boven de visbouillon circa 7 minuten, zodat de vis nog niet helemaal gaar is. Snijd de kopjes van de asperges en snijd de stelen in de lengte bijna tot het einde door.
Serveren:
Drapeer de salade zodanig dat de aspergepunten, met de ingesneden stelen, de peultjes de bladeren en de doorgesneden tongrolletjes de bloemen van een plantje vormen.