Recept
« Terug naar recepten
Aspergeslaatje met vinaigrette
PT10M
Aspergeslaatje met vinaigrette
Een heerlijk aspergeslaatje met vinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeslaatje met vinaigrette te bereiden
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de (diepgevroren) asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 12 min. Laat goed uitlekken en snij in stukjes. Bewaar het kookvocht.
Snij de tapastomaten in 2, de gedroogde tomaten in reepjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Plet de korianderbolletjes (tussen 2 eetlepels).
Meng de stukjes asperge met de tapastomaten, de gedroogde tomaten, de geroosterde pijnboompitten en de geplette korianderbolletjes.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met 6 eetl. kookvocht van de asperges.
Verdeel de gemengde sla over de borden en leg er het aspergeslaatje bovenop.
Serveer onmiddellijk met de vinaigrette. Lekker bij gegrild vlees.
Snij de tapastomaten in 2, de gedroogde tomaten in reepjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Plet de korianderbolletjes (tussen 2 eetlepels).
Meng de stukjes asperge met de tapastomaten, de gedroogde tomaten, de geroosterde pijnboompitten en de geplette korianderbolletjes.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met 6 eetl. kookvocht van de asperges.
Verdeel de gemengde sla over de borden en leg er het aspergeslaatje bovenop.
Serveer onmiddellijk met de vinaigrette. Lekker bij gegrild vlees.