KookJij

Aspergesoep

Een heerlijk aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep te bereiden

Schil de asperges en verwijder ongeveer 1 cm van de onderkant. Bedek de bodem van een soeppan met de schillen, leg hierop de asperges, en dek weer af met de schillen. Vul de pan met koud water, totdat alles onder water staat.
Voeg hierbij de suiker en anderhalve eetlepel zout aan toe, en breng aan de kook.
Wanneer de asperges koken vuur laag zetten en de asperges ongeveer 4 minuten zachtjes laten doorkoken.
Haal de asperges uit de pan, en laat ze afkoelen in iets aspergevocht.
Zeef de schillen uit het vocht, en laat ze goed uitlekken. ( vocht bewaren)
Bak deze schillen in de boter licht aan.
Voeg de bloem toe en laat het binden.
Voeg hierbij beetje bij beetje het aspergevocht. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje zacht inkoken. Voeg daarna de room erbij, en laat ook dit ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.
Zeef de soep door een puntzeef, en maak op smaak met peper en zout, en bouillonblokje.

Snijd de asperges in stukjes en voeg ze bij de soep.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
De kopjes zou ik eraf snijden en pas op het laatst 5 minuten laten meekoken, anders worden ze zo papzacht...Verder is dit een goed recept dat ik nog vaker zal gebruiken!