Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep
PT45M
Aspergesoep
Een heerlijk aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep te bereiden
Schil de asperges en verwijder ongeveer 1 cm van de onderkant. Bedek de bodem van een soeppan met de schillen, leg hierop de asperges, en dek weer af met de schillen. Vul de pan met koud water, totdat alles onder water staat.
Voeg hierbij de suiker en anderhalve eetlepel zout aan toe, en breng aan de kook.
Wanneer de asperges koken vuur laag zetten en de asperges ongeveer 4 minuten zachtjes laten doorkoken.
Haal de asperges uit de pan, en laat ze afkoelen in iets aspergevocht.
Zeef de schillen uit het vocht, en laat ze goed uitlekken. ( vocht bewaren)
Bak deze schillen in de boter licht aan.
Voeg de bloem toe en laat het binden.
Voeg hierbij beetje bij beetje het aspergevocht. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje zacht inkoken. Voeg daarna de room erbij, en laat ook dit ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.
Zeef de soep door een puntzeef, en maak op smaak met peper en zout, en bouillonblokje.
Snijd de asperges in stukjes en voeg ze bij de soep.
Voeg hierbij de suiker en anderhalve eetlepel zout aan toe, en breng aan de kook.
Wanneer de asperges koken vuur laag zetten en de asperges ongeveer 4 minuten zachtjes laten doorkoken.
Haal de asperges uit de pan, en laat ze afkoelen in iets aspergevocht.
Zeef de schillen uit het vocht, en laat ze goed uitlekken. ( vocht bewaren)
Bak deze schillen in de boter licht aan.
Voeg de bloem toe en laat het binden.
Voeg hierbij beetje bij beetje het aspergevocht. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje zacht inkoken. Voeg daarna de room erbij, en laat ook dit ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.
Zeef de soep door een puntzeef, en maak op smaak met peper en zout, en bouillonblokje.
Snijd de asperges in stukjes en voeg ze bij de soep.
liske zegt: