Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep met een gepocheerd eitje
PT30M
Aspergesoep met een gepocheerd eitje
Een heerlijk aspergesoep met een gepocheerd eitje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep met een gepocheerd eitje te bereiden
Schil de asperges van de top naar beneden met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderste stuk weg en snijd de asperges in stukjes. Kook deze in 10 tot 15 minuten goed gaar in de bouillon.
Pureer de soep met de staafmixer. Haal ze indien nodig nog even door de zeef. Breng de soep terug tot het kookpunt en voeg al roerend de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
Breng in een pan warm water en azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt. Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat drie minuten pocheren. Als het eiwit wat uitloopt, draai het dan met een vork om de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het in een pan met warm water glijden, waar het warm gehouden wordt tot het gebruik.
Serveer elk bord aspergesoep met een gepocheerd eitje en fijngesneden bieslook.
Pureer de soep met de staafmixer. Haal ze indien nodig nog even door de zeef. Breng de soep terug tot het kookpunt en voeg al roerend de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
Breng in een pan warm water en azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt. Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat drie minuten pocheren. Als het eiwit wat uitloopt, draai het dan met een vork om de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het in een pan met warm water glijden, waar het warm gehouden wordt tot het gebruik.
Serveer elk bord aspergesoep met een gepocheerd eitje en fijngesneden bieslook.
FREKIE zegt: