Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep met lenteui
PT45M
Aspergesoep met lenteui
Een heerlijk aspergesoep met lenteui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep met lenteui te bereiden
Voorbereiding:
Schil de asperges en verwijder ongeveer 1,5 cm van de onderkant.
Bedek de bodem van een soeppan met de schillen, leg hierop de asperges, en dek weer af met de schillen. Vul de pan ruim met koud water, totdat alles onder water staat.
Voeg de suiker en de verkruimelde bouillonblokjes toe, en breng aan de kook.
Wanneer de asperges koken vuur laag zetten en de asperges ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Draai ondertussen kleine soepballetjes van het gehakt en kook deze in een apart steelpannetje gaar, daarna de balletjes afspoelen en apart houden.
Haal de asperges uit de pan en laat ze afkoelen.
Zeef de schillen uit het vocht, vocht bewaren (de schillen mogen weg).
Bereiding:
Boter zachtjes smelten in soeppan (mag niet bruin worden). Beetje bij beetje de bloem toevoegen en goed blijven roeren.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het aspergevocht toe.
Laat het geheel ongeveer een kwartiertje zacht inkoken.
Naar smaak peper en zout, en eventueel wat aromat toevoegen.
Voeg de voorgekookte gehaktballetjes toe aan de soep.
Snijd de asperges in stukjes en voeg ze bij de soep.
Voeg als laatste de fijngesneden lenteuitjes toe en serveer.
Schil de asperges en verwijder ongeveer 1,5 cm van de onderkant.
Bedek de bodem van een soeppan met de schillen, leg hierop de asperges, en dek weer af met de schillen. Vul de pan ruim met koud water, totdat alles onder water staat.
Voeg de suiker en de verkruimelde bouillonblokjes toe, en breng aan de kook.
Wanneer de asperges koken vuur laag zetten en de asperges ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Draai ondertussen kleine soepballetjes van het gehakt en kook deze in een apart steelpannetje gaar, daarna de balletjes afspoelen en apart houden.
Haal de asperges uit de pan en laat ze afkoelen.
Zeef de schillen uit het vocht, vocht bewaren (de schillen mogen weg).
Bereiding:
Boter zachtjes smelten in soeppan (mag niet bruin worden). Beetje bij beetje de bloem toevoegen en goed blijven roeren.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het aspergevocht toe.
Laat het geheel ongeveer een kwartiertje zacht inkoken.
Naar smaak peper en zout, en eventueel wat aromat toevoegen.
Voeg de voorgekookte gehaktballetjes toe aan de soep.
Snijd de asperges in stukjes en voeg ze bij de soep.
Voeg als laatste de fijngesneden lenteuitjes toe en serveer.
Annelies zegt: