Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaart met ham
PT120M
Aspergetaart met ham
Een heerlijk aspergetaart met ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Goede kookvriend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaart met ham te bereiden
Doe de bloem met 1/2 tl zout in een kom.
Voeg koude boter in klontjes toe en snijd deze met 2 messen door de bloem tot de boter zeer fijn verdeeld is.
Voeg de eierdooier en ijskoud water toe en kneed met één hand het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg, verpakt in platic folie, 1 uur rusten in de koelkast.
schil de groene asperges en kook ze ca 4 min. laat ze goed uitlekken.
Rol het deeg uit tot een lap van
ca 25x35 cm. en bekleed hiermee een rechthoekige vorm of ovenschaal van ca 20x30 cm.
Verdeel de gekookte ham over de deegbodem en leg de asperges daarop.
klop de eieren los met de créme fraiche, zout, peper en 2 el fijngesneden peterselie en schenk dit over de asperges.
Strooi er de geraspte jonge boerenkaas over en bestrijk de deegrand met losgeklopt eierdooier.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Dek de vulling af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Bestrooi de taart met fijngesneden peterselie.
Voeg koude boter in klontjes toe en snijd deze met 2 messen door de bloem tot de boter zeer fijn verdeeld is.
Voeg de eierdooier en ijskoud water toe en kneed met één hand het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg, verpakt in platic folie, 1 uur rusten in de koelkast.
schil de groene asperges en kook ze ca 4 min. laat ze goed uitlekken.
Rol het deeg uit tot een lap van
ca 25x35 cm. en bekleed hiermee een rechthoekige vorm of ovenschaal van ca 20x30 cm.
Verdeel de gekookte ham over de deegbodem en leg de asperges daarop.
klop de eieren los met de créme fraiche, zout, peper en 2 el fijngesneden peterselie en schenk dit over de asperges.
Strooi er de geraspte jonge boerenkaas over en bestrijk de deegrand met losgeklopt eierdooier.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Dek de vulling af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Bestrooi de taart met fijngesneden peterselie.
addie zegt:
Hartelijk bedankt voor alweer een heerlijk recept. Had alleen geen gekookte ham in huis en heb daarom gerookte ham gebruikt. hmmmmmm erg lekker.
Kookgroet Addie.