Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Recept
« Terug naar recepten
Atjar
PT15M
Atjar
Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
32
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar te bereiden
In de schaal water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit en ketoembar door elkaar roeren en 5 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool en peen erdoor scheppen en 8 minuten op vol vermogen in de magnetron koken.
Ondertussen de potten goed schoonmaken.
De atjar in de potten doen, af laten koelen.
Ondertussen de potten goed schoonmaken.
De atjar in de potten doen, af laten koelen.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Nou, wie weet? Ach, als Amsterdammer zal dat ook best wel lukken, lijkt me ;-)
Gerda zegt:
Anna Koudys zegt:
Het is ook wel overzichtelijk, en natuurlijk erg leuk om weg te geven.
Nou, ik snap dat dat een ware verwen- vakantie is! Héérlijk om gewoon lekker aan te schuiven. Lijkt mij ook wel wat :-)
Gerda zegt:
Anna Koudys zegt:
Willemien, die trechters zijn hier ongetwijfeld ook te koop, goede tip. Ik zal er eens naar op zoek gaan. Wij maken vrij veel in, omdat mijn ventje ook nog een moestuin heeft. En het is heerlijk en leuk om te doen. :-) Ik zal ook een recept plaatsen met ingemaakte courgettes, ook een aanrader.
Gerda zegt:
Willemien uit Canada zegt:
Hilde Dumont zegt:
Een mini potje voor de overkant ;-) voor jou ook een fijn weekend :-)
Anna Koudys zegt:
Fijn weekend! :-)
Gerda Lamers zegt: