KookJij

Atjar (Acar)

Een heerlijk atjar (acar) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: ???? personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar (Acar) te bereiden

Maak de azijn:
Hiervoor meng je alle ingrediënten in een pan en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Daarna geheel laten afkoelen.
Snij de komkommer, wortelen en lombok in fijn reepjes. Snij de ui in ringen en was de taugé. Doe alles in een kom en strooi er ruim zout over. Laat alles 3 uur intrekken.

Spoel de groenten in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Dep alles droog met keukenpapier. Verdeel alles over glazen potten en schenk er zoveel kruidige azijn over zodat alles net onderstaat.
Na 5 dagen is de atjar op z'n best.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hallo Peter, is Atjar echt de naam van dit recept, valt dit niet eerder onder naam pickles? Ik maak ook Atjar maar op een andere manier of zijn er verschillende recepten voor?
Ik zal mijn recept ook op Kookjij zetten dan kun je het verschil zien.
Ik wil dit wel proberen het lijkt me wel lekker.
Groetjes Gerda;):p