Recept
« Terug naar recepten
Atjar (Acar)
PT30M
Atjar (Acar)
Een heerlijk atjar (acar) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Nelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
???? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar (Acar) te bereiden
Maak de azijn:
Hiervoor meng je alle ingrediënten in een pan en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Daarna geheel laten afkoelen.
Snij de komkommer, wortelen en lombok in fijn reepjes. Snij de ui in ringen en was de taugé. Doe alles in een kom en strooi er ruim zout over. Laat alles 3 uur intrekken.
Spoel de groenten in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Dep alles droog met keukenpapier. Verdeel alles over glazen potten en schenk er zoveel kruidige azijn over zodat alles net onderstaat.
Na 5 dagen is de atjar op z'n best.
Hiervoor meng je alle ingrediënten in een pan en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Daarna geheel laten afkoelen.
Snij de komkommer, wortelen en lombok in fijn reepjes. Snij de ui in ringen en was de taugé. Doe alles in een kom en strooi er ruim zout over. Laat alles 3 uur intrekken.
Spoel de groenten in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Dep alles droog met keukenpapier. Verdeel alles over glazen potten en schenk er zoveel kruidige azijn over zodat alles net onderstaat.
Na 5 dagen is de atjar op z'n best.
slaatje zegt:
Ik zal mijn recept ook op Kookjij zetten dan kun je het verschil zien.
Ik wil dit wel proberen het lijkt me wel lekker.
Groetjes Gerda;):p