Recept
« Terug naar recepten
Atjar van komkommer (komkommer in het zuur)
PT10M
Atjar van komkommer (komkommer in het zuur)
Een heerlijk atjar van komkommer (komkommer in het zuur) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar van komkommer (komkommer in het zuur) te bereiden
Komkommer schillen (dat hoeft niet persé),
halveren en de zaadlijsten verwijderen.
Rode peper in de lengte snijden en de pitjes wegdoen.
Komkommer en rode peper in plakjes snijden.
Breng het water en de azijn, de suiker en wat zout in een pannetje aan de kook.
Schenk de warme vloeistof over de komkommer en de rode peper en laat het afkoelen.
(als je het lust kan je er ook een fijngesneden uitje er aan toevoegen)
halveren en de zaadlijsten verwijderen.
Rode peper in de lengte snijden en de pitjes wegdoen.
Komkommer en rode peper in plakjes snijden.
Breng het water en de azijn, de suiker en wat zout in een pannetje aan de kook.
Schenk de warme vloeistof over de komkommer en de rode peper en laat het afkoelen.
(als je het lust kan je er ook een fijngesneden uitje er aan toevoegen)
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Deze atjar is ook lekker bij nasi-goreng of bami en ander chinees/indisch eten.
els zegt:
kun je ze verkruimelen en erbij doen dan heb je ook geen restanten in de vriezer deze worden er niet lekkerder op. Pas op, zijn heel heet. gr. Els